Lymfedrænage i Århus

Hvad er lymfedrænage Århus

En pulserende, fjerlet masage, der sætter lymfevæsken i bevægelse, medvirker til at fjerne proteiner og affaldsstoffer og hjælper lymfen med at finde nye veje.

Lymfedrænage er en helt speciel massageform, som udført på lymfekar og lymfeknuder giver en direkte stimulering til lymfesystemet og skaber en slags ” indvendig spuling” eller rengøring.

Lymfedrænage kan hjælpe imod hævelser, myoser, dårligt kredsløb, væskeophobninger, uren hud og stress. Mange oplever generelt øget velvære og bedre nattesøvn.

Om lymfesystemet

Lymfesystemet eller lymfekarsystemet er det system af lymfeknuder og lymfekar, der er overalt i kroppen og som indsamler og renser kroppens lymfevæske. Det bekæmper også infektioner og er derfor en vigtig del af kroppens immunforsvar.

Lymfekar transporterer væske, der tabes fra blodkar, tilbage til blodkredsløbet lige før hjertet, hvilket letter hjertets arbejde med at gøre blodet tyndtflydende.

Hvis lymfesystem er beskadiget eller svækket kan man få ophobninger af væske i vævet, såkaldte ødemer.

Kontakt mig her, og få mere info.

Udviklingen af lymfedrænage

Bag udviklingen af lymfedrænage står den danske læge Emil Vodder, der allerede i 1930’erne udviklede den specielle massageform. Han arbejdede primært i Tyskland og Frankrig, fordi hans behandlingsform ikke var anerkendt i Danmark. I mange europæiske lande bruges lymfedrænagen meget på hospitalerne, hvor det er en hel almindelig behandlingsform efter større operationer for at fremme sårheling og mobilitet.

Behandling af lymfedrænage i arm

Skriv til os

Har du et spørgsmål eller lignende, så er du meget velkommen til at kontakte os.